VAMOS Volleybalclub

Jeugdploegen

VAMOS heeft een aangepast aanbod voor kleuters vanaf 1ste kleuterklas. Ook kinderen en jongeren vinden hun plaats bij VAMOS in talloze trainingen, aangepast aan hun leeftijd en niveau.


De allerkleinsten

Bij U7 (U= jonger dan) stimuleren we op een speelse manier het motorisch leerproces van onze jongste spruiten. Onder deskundige begeleiding van onze trainers leren de kinderen basis bewegingsvormen zoals lopen, kruipen, rollen, springen, klauteren,… Er is enorm veel interactie tussen de kinderen en de trainers door het speelse karakter van de trainingsmomenten. Speels wil echter niet zeggen dat het vrijblijvend is. We streven ernaar om differentieel te leren. De oefenstof zal de kinderen uit hun comfortzone lokken, wat ervoor zorgt dat ze een zo breed mogelijk bewegingspatroon ontwikkelen.

Een stapje verder...

Bij U9 (U=jonger dan) werken we verder aan de balbehandeling van de kinderen. VAMOS kiest voor opgeleide trainers die op een toffe manier werken met allerhande ballen. De spelvormen stimuleren de balbaaninschatting en ooghandcoördinatie van de kinderen. De oefenstof wordt dusdanig opgebouwd dat de kinderen onbewust blijven nadenken over hun bewegingspatroon. Hierbij wordt met verschillende materialen gewerkt, om hen out of the box te doen denken en zo oplossingen te vinden. Dit zorgt voor veel succesbeleving, iets dat het plezier van het kind ten goede komt.

De eerste echte volleybalstapjes

Vanaf U11 wordt er gestart met tornooien en wedstrijden. De volleybaltechnieken worden in de juiste context toegepast om verder te verfijnen en meer voeling te krijgen met de tactische aspecten van de sport. Er wordt nog een onderscheid gemaakt op basis van niveau tussen de U11-2.0 en U11-2.B. Bij U11-2.0 worden tornooien georganiseerd in verschillende formats waarbij de kinderen nog mogen vangen en werpen bij bepaalde contacten. De andere contacten worden dan al echte volleybalcontacten. Bij de U11-2B zijn vangen en werpen niet meer toegestaan. Dit is dus nog een klein niveau hoger en hier worden ook al echte wedstrijden gespeeld met 2 tegen 2.

Jongeren en senioren

Nadien wordt de overgang gemaakt naar een volwaardige competitieploeg. Gezien het grote ledenaantal van VAMOS is er voor zowel jongens als meisjes een plaats, op elk niveau, op elke leeftijd tot en met senioren. Sinds kort kunnen onze senioren - die een stapje terug willen zetten - zelfs aansluiten in onze recreatieve ploegen.

Trainingsmomenten kan je eenvoudigweg terugvinden bij de verschillende teams die hiernaast staan opgelijst.

Bij de start van het seizoen 2017-2018 is VAMOS gestart met het gebruik van een nieuwe slogan voor de club:


#PlayWithPassion


Play

Het spreekt voor zich dat “spelen” zeer belangrijk is. Hiervoor hebben we bij VAMOS extra inspanningen geleverd om het “spelen” te bevorderen. We gaan vaker trainen en de meeste ploegen gaan ook meer uren trainen. We zorgen ervoor dat iedereen vanaf u15 wekelijks kan deelnemen aan de technische trainingen en dat de ploegen kleiner zijn. Dit betekent dat iedereen op meer spelgelegenheid zal kunnen rekenen. Kortom de spelers en speelsters gaan héél veel kunnen spelen! Dit zal resulteren in een verhoging van het spelplezier en het algemene welzijn van al onze leden.

 

With

Zoals in eerdere samenkomsten gemeld zijn wij binnen VAMOS een groot TEAM! Elk met zijn eigen kwaliteiten. Dat wil ook zeggen dat wij allen als een TEAM samenwerken om de doelstellingen van de club waar te maken. Er wordt getracht om de betrokkenheid binnen de club te verhogen zodat het sociale en familiale karakter van VAMOS versterkt zal worden.

 

Passion

Passie... voor de sport, voor de club, voor elkaar. De passie om het maximale uit ieder lid te halen overweegt. VAMOS wilt zich kenbaar maken als een club waar de passie voor de sport een medium is om de ontwikkeling van het kind te bevorderen. Trainen en spelen met veel plezier en enthousiasme weerspiegelt het gevoel dat VAMOS bij zijn leden wil zien.

Gebruik deze slogan gerust op alle beschikbare sociale media om onze club nog extra in de kijker te zetten!