VAMOS Volleybalclub

Jeugdploegen

Beste ouder/speler,

Graag willen we jullie een woordje uitleg geven over de jeugdwerking van VAMOS.
Vamos staat voor Volleybal Als Mooie Ontspanning in Stekene/ St Gillis Waas.

We hebben de pré-competitie die nog geen wekelijkse wedstrijden spelen. Men kan hier beginnen volleyballen vanaf de tweede kleuterklas tot de leeftijd van 11 jaar. Enkel deze groep bieden we zowel in Stekene als St Gillis waas aan waarbij leden zelf kunnen kiezen waar men wilt volleyballen. De leden van deze groep zijn vrij om tijdens deze trainingen aan te sluiten. Een inwoner van Stekene mag aansluiten in St Gillis Waas en omgekeerd.
De pré-competitie bestaat uit 3 groepen: de kriebels (kleuterleeftijd), de U9 en U11.
De 9 en 11 verwijzen naar de maximum leeftijd die spelers mogen hebben om in deze groep aan te sluiten. Bij de précompetitie laten we dit wel toe. Vanaf de u11 2.0 en u11 2b moeten we ons reglementair aan deze leeftijd houden. Leden die ouder zijn dan 11 jaar moeten dus in competitie aansluiten bij de u13. Nieuwe leden die ouder zijn dan 11 jaar trainen dikwijls mee met de u11 om de basisvaardigheden van volleybal onder de knie te krijgen alvorens in competitie te gaan. Dit gebeurt dan steeds in overleg met de trainers, sportieve cel en ouders.
We vragen aan leden om sportieve kledij te dragen op training en stevige sportschoenen met een witte zool uit respect voor de nieuwe sportvloeren. Ook vragen we vriendelijk aan de ouders om plaats te nemen in de tribunes boven indien men de training wilt bijwonen en niet in de zaal. Kinderen krijgen steeds een drankpauze. We willen hierbij graag water promoten ipv sportdranken.

De kriebels trainen in Stekene op woensdag en vrijdag van 18u00 – 19u00 in de sportstek, stekene olv Lise Haeleydt en Freya Melckebeke.
De kriebels trainen in St Gillis waas op woensdag van 14u00 – 15u00 in de Gavers, St Gillis waas olv Evi De Vos.

De u9 trainen in Stekene op woensdag en vrijdag van 17u30 – 19u00 in de sportstek, Stekene olv Maren Samson en Sofie Kokx.
De u9 trainen in St Gillis waas op woensdag van 14u00 – 15u00 in de Gavers, St Gillis waas olv Barbara Verdood.

De u11 trainen in Stekene op woensdag en vrijdag van 17u30 – 19u00 in de sportstek, Stekene olv Hilde Van Goethem en Wouter de Clercq.
De u11 trainen in St Gillis waas op woensdag van 13u30 – 15u00 in de Gavers, St Gillis Waas olv Hilde Van Goethem.

De u11 leden worden voorbereid op de competitie. Men speelt regelmatig tornooien 2 – 2. Het eerste contact mag men de bal vangen. De andere 2 contacten speelt men rechtstreeks. Men mag tijdens het tornooi gemengd spelen. Zij vormen de groep u11 2.0

Vanaf de leeftijd van 11 jaar speelt men ook in competitie. Zij trainen 2 à 3 keer per week en spelen wekelijks wedstrijden. Sommige groepen trainen enkel in Stekene of enkel in St Gillis Waas. Dit hangt af van de groep, trainingsuren en beschikbaarheid van de trainers. Men speelt de thuiswedstrijden ofwel in Stekene ofwel in St Gillis waas.

Afhankelijk van de leeftijd en vaardigheden van de leden worden zij in verschillende groepen verdeeld.

1. U11 2b
Hier speelt men 2 – 2 tegen een andere club. Men speelt alle contacten rechtstreeks in een 3 passenspel. De helft van de wedstrijden worden op verplaatsing gespeeld, de andere helft zijn thuiswedstrijden in Stekene of St Gillis waas.
Er zal getraind worden op woensdag van 17u30 – 19u00 in Stekene en op vrijdag van 17u30 – 19u00 in sporthal de Gavers olv Veerle Durinck. Zij zal samen met Luc Ferket coachen.

2. U13
Hier speelt men 4 – 4 tegen een andere club uit de reeks. We hebben verschillende groepen u13. We hebben zowel jongens als meisjesploegen in competitie. Afhankelijk van het aantal leden zal bepaald worden in welke ploeg nieuwe leden kunnen aansluiten. Dit gebeurt steeds in overleg met de trainers, sportieve cel en ouders.
Trainingen zijn op woensdag van 15u – 16u30 in sporthal de Gavers, St Gillis waas en op vrijdag van 17u30 – 19u00 in sporthal de sportstek, Stekene olv Karen De wolf. Maandag van 19u – 20u30 te Stekene en op vrijdag van 17u30 – 19u00 in sporthal de sportstek, Stekene olv Kirsten de Vetter en woensdag van 13u30 tot 15u en op vrijdag van 18u – 19u30 in sporthal de Gavers olv Anton Pollet.

3. U15
Vanaf deze leeftijdsgroep speelt men 6 – 6 tegen een andere club uit de reeks. We hebben zowel meisjes als jongensploegen in competitie.
Trainingen voor de meisjes zijn op dinsdag van 19u – 20u30 en op donderdag van 18u30 – 20u in sporthal de sportstek, Stekene olv Tony Jacquemyn, Astrid de Witte en Jonas Vereecken.
Trainingen voor de jongens zijn op dinsdag van 18u30 – 20u en op donderdag van 18u30 – 20u in sporthal de sportstek, Stekene olv Eva Van Duyse en Chris Noens

4. U17 en U19
Vanaf de leeftijd van 16 jaar worden de leden klaargestoomd om de overstap te maken naar de seniorenploegen. Men speelt soms eerst in de eigen jeugdreeks om vervolgens een tweede wedstrijd te spelen bij een seniorenploeg.
Trainingen voor de meisjes zijn maandag van 19u – 20u30 en op donderdag van 18u30 – 20u in sporthal de sportstek, Stekene.
Trainingen voor de jongens zijn op dinsdag van 18u30 – 20u en op donderdag van 18u30 – 20u in sporthal de sportstek, Stekene.

5. Senioren
VAMOS heeft heren en damesploegen in competitie. Elke nieuwe ploeg start in 3e provinciale. Wanneer men op de eerste plaats eindigt, mag men promoveren naar 2e provinciale dan 1e provinciale daarna 2e divisie dan 1e divisie.
Door de jaren heen heeft VAMOS op deze manier 7 ploegen in competitie.
Bij de heren hebben we momenteel 3e provinciale, 1e provinciale en 1e divisie.
Bij de dames hebben we momenteel 2 ploegen in 3e provinciale, 1 ploeg in 2e provinciale en een ploeg in 1e divisie.
Doelstelling van onze club is om een kwalitatieve jeugdwerking aan te bieden zodat we de jeugd kunnen integreren in één van bovenstaande seniorenploegen.
Dames en heren die liever een flexibel engagement willen aangaan met de club kunnen zich aansluiten bij onze recreatieve ploegen. Er is een gemengde recreatieve ploeg die niet in competitie speel. Ook hebben we een recreatieve ploeg dames die speelt in de Antwerpse competitie. Zij spelen momenteel in de 2e reeks nadat men net gepromoveerd is vanuit de 3e reeks.

Door het grote aantal leden bestaat de structuur van onze club uit verschillende cellen. Zo is er oa een dagelijks bestuur, een financiële cel, een feestcomité en een sportieve cel.
Deze sportieve cel bestaat uit Eva Van Duyse, Barbara Verdood, Wim Backaert, Jonas Vereecken en Imke Hiel. Bij vragen of problemen kunnen ouders/trainers/spelers zich richten tot één van de leden van de sportieve cel. Het algemeen emailadres van de sportieve cel waarmee u ons allemaal bereikt is celsportief@volleyvamos.be.

We maken VAMOS ook bekend via facebook. Regelmatig zullen er foto's en evenementen verschijnen van onze club. Wegens wet op de privacy hebben we schriftelijke goedkeuring nodig van de ouders om foto's te mogen publiceren. Gelieve in je mail naar het secretariaat te vermelden indien de club geen foto's mag publiceren. secretariaat@volleyvamos.be